Om Oss

Robert

Ballongflyg i Syd AB
Företaget startades av mig, Robert Persson.

Jag är lite över 40 och har genom åren varit aktiv med många olika sporter och aktiviteter. De flesta inbegriper förståelse och respekt för naturen och dess lagar.I unga år fanns ett motorintresse och jag besökte ofta olika tävlingar och körde en del motorcykel själv, på bana och senare även på väg.

Vindkraft
Därefter kom jag i kontakt med vindsurfing, ett par brädor passerade innan jag bestämde mig för att bygga en egen. När jag byggt klart min första vindsurfingbräda var det mitt i vintern och isen låg, faktiskt, på Öresund. Det fanns dock en öppen yta vid Klagshamns småbåtshamn som skulle räcka för att prova den nybyggda skönheten. Med våtdräkt(!) och två termosar ljummet vatten, att slå i dräkten, invigdes bygget.

Det var ungefär här, tidsmässigt, som intresset för flyg vaknade på allvar. Min far hade certifikat för segel- och motorflyg som ung och jag växte upp i närheten av Bulltofta flygfält. Hangarer och flygfält besöktes med jämna mellanrum. Flyget hade alltid funnits i min närhet.

Det närmar sig luftballong
Jag provade på segelflyg och hanggliding. Jag
 fastnade för det sistnämnda och bodde mer eller mindre på Hammars backar, vid Ale´s stenar, under ett par års tid. Det blev också en tur ned till Frankrike med vänner, där vi flög från bergen. En något nervös upplevelse första gången man kliver av berget, med en hangglider över sig, och har 800 meter ner till dalen och fast mark. Då gäller det att veta vad man gett sig in på, för att maximera upplevelsen och minimera riskerna.

Luftballong
När jag fick barn var det dags att varva ned lite grand och satsa på något säkrare.

Jag kom i kontakt med luftballong och fastnade direkt! Att sväva fritt i en korg, på naturens villkor. Högt över stad och land, det var som balsam för själen! Tystnaden när man flög, känslan, friheten, den sociala delen, jag var fast! Efter ett par år som Pilot tog jag det, för mig, naturliga steget och blev kommersiell Pilot.

Ballongflygning på heltid 
För ett antal år sedan satsade jag på kommersiellt flygande på heltid. Under peroden maj-september är jag bokad i princip samtliga kvällar och en del morgnar.
Av olika anledningar bestämde jag mig för att starta upp ett eget bolag med möjlighet att påverka helheten på ett annat sätt. Vi har ett nära samarbete med bl.a. Ballongflyg i Väst AB (etbl. 1992) som genomför flygningarna med vår personal, utrustning och vårt upplägg. Allt för att det skall bli en optimal och trygg upplevelse för dig som gäst.

Erfarenhet
Personligen har jag erfarenhet av luftballonger i storlekar från en person, s.k. Cloudhopper, till passagerarballonger med kapacitet på upp till 20 personer. Jag har ett kommersiellt ballongcertifikat och är godkänd upp till största klassen, C. Vi flyger dock något mindre ballonger eftersom vi anser att det ger en större upplevelse för våra gäster. Jag är även godkänd att flyga betalande passagerare i Danmark samt hyrs in av andra, kommersiella, ballongföretag regelbundet.

Vi på Ballongflyg i Syd AB har en passion för människor, möten och ballongflyg och ser fram emot att möta dig.

Varmt välkommen till oss och vår passion. /Robert Persson


  • Ballongflyg i Syd.se
  • Telefon:
    • +46 (0)40-616 09 99
    • +46 (0)760-18 43 02
  • Email