Information

Välkommen upp i det blå!

Hur går det till?
Kontakta oss via formuläret på hemsidan eller telefon så sänder vi ut presentkort med all information som behövs för en lyckad upplevelse.

Väljer Ni ett paket med Pikétröja så sänder vi ut paketet så fort vi erhållit betalning. Är det brått försöker vi lösa avhämtning/möte i Malmö/Lund området för att överlämna paketet samma dag om möjligt.
När presentkortet är betalt ringer Ni in till bokningen som hittar en passande datum för Er.
På flygdagen ringer Ni in till vår flyginformation, ett par timmar före utsatt samlingstid. Här finns information om kvällens samling och väder.
På samlingsplatsen håller kvällens Pilot och följebilschaufför en kort information om dagens upplägg och kontrollerar ev. vädret ytterligare en gång innan startplatsen bestäms definitivt.

På startplatsen riggar vi ballongen tillsammans, alla kan vara med, har Ni släkt eller vänner som vill komma och titta på när vi flyger iväg så är de också välkomna. Det är en fantastisk upplevelse att komma nära en luftballong. Snart är det dags att lyfta och njuta av landskapet från ett annorlunda perspektiv. Det finns gott om tid att ställa ev. frågor till Piloten eller följebilschauffören under tiden som vi förbereder och sedan flyger. Att beskriva känslan av att flyga luftballong är svårt, mycket svårt!
En kommentar som fälldes efter en flygning sammanfattar känslan bra: ”Det är…liksom…jag menar…helt…alltså…ahh, jag saknar ord…Helt otroligt!!!”

Många beskriver starten som att ”…man upplever det som att marken sjunker undan…” det går mycket mjukt och behagligt. Därefter infinner sig ofta en tystnad, man blir helt betagen av utsikten och det vackra landskapet som breder ut sig under oss. Vid klart väder ser man 4-6 mil! En fantastisk upplevelse! En flygning genomförs vanligen på mellan 300-500 metes höjd. När vi flugit i ca en timme landar piloten på en lämplig plats. Följebilschauffören kontaktar markägaren och när vi fått klartecken packar vi samman ballongen innan vi håller den traditionella Champagneceremonin. Alla Aeronauter, luftfarare, dubbas efter platsen de landade på första gången. Vi avrundar upplevelsen och äventyret med en lättare picnic och bubbel i glasen. Alla deltagare får naturligtvis ett diplom/intyg med sin nya titel.
Om någon behöver transport tillbaka till samlingsplatsen/startplatsen ordnar vi naturligtvis det.
Efter ett par behagliga timmar tillsammans, fyllda av nya intryck och upplevelser, beger vi oss hemåt. Lite lyckligare och med många nya minnen och bekantskaper.


  • Ballongflyg i Syd.se
  • Telefon:
    • +46 (0)40-616 09 99
    • +46 (0)760-18 43 02
  • Email